Unieke vloerkleden met een subtiele verwijzing naar het Hollands cultuurlandschapCorien Bos, ontwerper van bos & co., maakt vloerkleden geïnspireerd door het Hollands cultuurlandschap. Van gerooide aardappel- en bollenvelden tot afgedekte aspergebedden; het uitgestrekte landschap van Nederland biedt inspiratie om de breipatronen in verschillende kleuren te combineren.

Ooit kocht Corien Bos, op de bonnefooi een breimachine waarmee zij, naast haar werk als grafisch ontwerper, is gaan experimenteren. Met de beperking van 200 steken zijn losse gebreide banen het resultaat, die naast elkaar een prachtig geheel vormen. Zo zit in elk kleed uit de collectie een subtiele verwijzing naar het vaak grafische kleurenpracht van het Nederlandse landschap.

Wat begon als een experiment is uitgegroeid tot een bloeiende productie van handgemaakte vloerkleden. Naast de collectie gebeurt dit speciaal op maat. Door het kiezen van een kleurpalet die bijvoorbeeld past bij een bank of vloer, sluit het kleed mooi aan bij je interieur. En omdat wij geen standaard maten hanteren, kan elk gewenst formaat gekozen worden, zodat het kleed zich ook precies in een ruimte of setting voegt. Elk vloerkleed van bos & co. is uniek.Karthuizersdwarsstraat 3a, Amsterdam.

Open:
Maandag t/m vrijdag van 9 tot 16.30 uur
In het weekend op afspraak: +31 6 50 650 261