De kleden zijn geinspireerd op het Hollandse landschap en een combinatie van traditie en ambacht in een onverwacht ontwerpCorien Bos, ontwerper van BOS & CO., maakt vloerkleden geïnspireerd door het Hollands cultuurlandschap. Van gerooide aardappel- en bollenvelden tot afgedekte aspergebedden; het uitgestrekte landschap van Nederland biedt inspiratie om de breipatronen in verschillende kleuren te combineren.

Ooit kocht Corien Bos, op de bonnefooi een breimachine waarmee zij, naast haar werk als grafisch ontwerper, is gaan experimenteren. Met de beperking van 200 steken zijn losse gebreide banen het resultaat, die naast elkaar een prachtig geheel vormen. Zo zit in elk kleed uit de collectie een subtiele verwijzing naar het vaak grafische kleurenpracht van het Nederlandse landschap.

Wat begon als een experiment is uitgegroeid tot een bloeiende productie van handgemaakte vloerkleden. Elk exemplaar is uniek. Naast de bestaande collectie worden de kleden ook speciaal in opdracht ontworpen.Karthuizersdwarsstraat 3a, Amsterdam.

Open:
Maandag t/m vrijdag van 9 tot 4 uur
In het weekend op afspraak: +31 6 50 650 261